tiistai 28. kesäkuuta 2011

Juhannusjuttuja

Kesäkelit alkavat tehdä tulojaan. Enää ei sada päivittäin, ja lämpötilatkin alkavat olla mukavia. Ulkolämpömittaria minulla ei vieläkään ole, joten joudun katselemaan säätietoja netistä. Siellä lukee 30 astetta, mutta ei Katsuurassa taida olla ihan niin paljoa vielä. Usein mereltä käy tuuli, joka viilentää. Mutta kuitenkin säät alkavat olla mukavan lämpimiä, vaikka paikalliset jo valittelevat kuumuutta...

Maaliskuisen maanjäristyksen takia edelleen yritetään säästää sähköä. Meidän koululle on asetettu raja sähkönkulutukselle, jonka ylittämisestä koulu joutuu maksamaan. Yritän omalta osaltani olla mukana sähkönsäästötalkoissa, mutta se on tavattoman vaikeaa. Näyttää siltä, että muut opiskelijat vähät välittävät kulutuksesta. Huoneiden ilmastointi ja telkkarit pauhaavat yksinään ja kaikki mahdolliset valot pidetään päällä. Paras - tai pahin - tapaus oli, kun ilmastointilaite oli säädetty kylmimmälle lämpötilalle ja vieressä oli avonainen ikkuna... Valitus loppuu tähän, mutta purnaaminen tuulimyllyjä vastaan jatkuu.

Kendojumppaa riittää edelleen. Kendon alkeiskurssin opiskelijat ovat edistyneet. Aikaisemmin kirjoitin, että edistyminen on hidasta, vaan eipä ollut kauaa. Pian sen jälkeen opiskelijat puettiin boguihin ja tänään olikin sitten ekaa kertaa men päässä, ja oppitunnin aiheena päähänlyöminen. Oma harjoittelu jatkuu, vaikka välillä tuntuu että kendoa on jopa liikaa... Vaan itsepähän tänne halusin, joten en aio valittaa. Kivaahan se kuitenkin on. Lämpötila salissa vaan nousee, eikä takki pysy kuivana kuin hetken.

Vaatteiden kuivaaminen on muuten harrastus sinänsä. Vaatteet kuivuvat hitaasti, kendogi ja kotet eivät välttämättä ehdi edes täysin kuivua ennen seuraavia harjoituksia. Pyyhkeestä puhumattakaan, siksi sitä pitää välillä kuivata koneellisesti. Erään kerran olin hakemassa pyyhettäni kuivausrummusta, kun sieltä löytyi yllätyksiä. Ranskalainen naapurini oli kesken kuivauksen käynyt laittamassa minun pyyhkeeni kanssa yhtä aikaa kuivumaan omat kotealushanskat ja kantapääsuojan. Ei paljoa naurattanut, vaikka sanoi juuri pesseensä ne.

Ei täällä sentään ole vielä niin kuuma, ettekö voisi juoda kuumaa kahvia!


Vihdoinkin kun pääsen Shinjukun pilvenpiirtäjän 45. kerrokseen, on tietenkin pilvistä. Tuolla jossain on Fuji-vuori...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti