keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Havaintoja myrskystä

Pahoitteluni pitkästä tauosta kirjoituksissa. Nyt taifuunin puhaltaessa yläpuolella on aikaa naputella.

Kauden viidestoista taifuuni on toistaiseksi kovin täällä kokemani taifuuni. Roke-taifuuni toi mukanaan kovaa tuulta ja runsasta vesisadetta. Meillä ei täällä yliopistolla ole hätää, koska tukevarakenteiset betonitalot seisovat korkean mäen päällä. Ei haittaa tuuli eikä tulvat.

Katsuurassa taifuunin läsnäolo alkoi eilen vesisateella. Tänään oli voimakkaita sadekuuroja, joka illemmalla vaihtui voimakkaaseen tuuleen. Jouduin käymään äskettäin lähikonbinissa, ja olihan se kokemus. Olen tosin noin 50 kiloa liian kevyt ulkona vallinneeseen tuuleen. Vettä ei satanut, mutta puuskittainen tuuli oli voimakasta. Oli outoa kävellä tuulettomaan kohtaan pihalla, vaikka ympärillä tuuli puhisi kovaa. Ja vaikka tuulennopeus on suuri, tuli tuulitakissa silti lämmin kauppamatkalla, kun yritti taistella itsensä tuulen läpi. Taifuunin takia junaliikennettä on keskeytetty tänään Tokion ja Chiban alueella, sekä myös moottoriteitä on suljettu. Taifuuni jatkaa matkaansa kohti pohjoista, ja sää Katsuurassa selkenee viikonlopuksi.

Koulussa kesäloma alkaa vihdoin olemaan lopussa, maanantaina alkaa koulu. Kaksi kuukautta olikin kesälomaa, joten kyllähän se on jo aikakin jatkaa opiskelua. Uudet vaihto-opiskelijat saapuivat myös meidän kommuuniin; yhteensä viisi opiskelijaa Koreasta, Kiinasta ja Taiwanista. Nyt täällä asuu 18 ihmistä. Ja minäkin sain kämppiksen, siihen päättyi se yksinelon autuus.

Katsuurassa Shinkaninmäellä edelleen kaikki hyvin. Terveisiä tutuille!

Kuva Katsuuran syysjuhlasta, jota vietettiin nelipäiväisenä viime viikonlopun ympärillä.

1 kommentti:

  1. Hui mikä tuuli! Parempi siis pysyä sisällä! Opiskeluintoa ja leudompia tuulia sinulle maailman toiselle puolen!

    VastaaPoista