sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Loppusanat

Valmistumisjuhla oli viikko sitten. Opiskelu Budaissa on päättynyt.


Bekkaseit valmistumisjuhlassa

Vuosi meni todella nopeasti. Ei siitä ole kauaakaan, kun hyppäsin Naritan lentokentältä junaan ja matkustin kaikkine laukkuineni yksin Katsuuraan ja ihmettelin sitä kuinka kaukana maaseudulla se pieni kaupunki onkaan. Yliopistolle saapuminen on vielä tuoreessa muistissa. Olihan se aluksi outoa, kun joutui keskustelemaan jollain muulla kielellä kuin suomella. Koska opiskelijat puhuivat keskenään lähinnä englantia, oli kauhistuttavaa huomata ajattelevansa englanniksi. Onneksi se ei lopulta kestänyt kauaa, jo muutaman viikon päästä jälleen ymmärsin omia ajatuksiani.

Vuoden aikana oli paljon hauskoja hetkiä, mutta myös pitkästyttävää laiskottelua mahtui mukaan. Olen tavannut paljon hauskoja ja ystävällisiä ihmisiä. Monia retkiä, paljon nähtävyyksiä ja hienoja kokemuksia. Kulunut vuosi on ollut uskomaton, olisi vaikea tiivistää vuoden aikaisia tuntemuksia yhteen blogijuttuun. Siispä kirjoitan vain, että eläminen Japanissa on ollut mahtava kokemus. Jos joku pohtii opiskeluvuotta Budaissa, niin suosittelen vilpittömästi. Tämän jälkeen minäkin osaan antaa muutamia vinkkejä Budaihin liittyen.

Pari päivää sitten muutin pois koulun asuntolasta. Nyt majailen meksikolaisen kaverini nurkissa ja odottelen uusia bekkaseitä saapuviksi. Eihän siihen ole enää kuin viikko, ehkä niistäkin vielä jotain kuullaan...


Minun Budai-blogi päättynee tähän. Kiitos kaikille! Terveisiä!

Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti