tiistai 15. helmikuuta 2011

Terve maailma!

Tämä on ensimmäinen blogikirjoitus Tengun blogissa. Jihuu!

Miksi tämä blogi on olemassa?

No, vastaus on helppo. Tengua on toivottu jo pidemmän aikaa sähköiseen muotoon: Olkaapa siis hyvät. Blogimuototarjoaa helpon tavan levittää materiaalia sähköisessä muodossa kaikille kiinnostuneille.

Paperilehden julkaisuun liittyy aina paljon erilaisia kommervenkkejä: juttujen keräämistä, oikolukua, taittoa, budjetin kanssa tasapainottelua. Lisäksi pari kertaa vuodessa ilmestyvä paperilehti ei koskaan voi tarjota uutisointia tässä ja nyt, vaan tyytyy aina raportoimaan menneistä.

Blogiympäristö tarjoaa jotain luettavaa myös niihin hetkiin, kun lehden paperista versiota ei ole juuri ilmestynyt ja vanha on jo kaluttu loppuun. Lisäksi blogi mahdollistaa välittömämmän kirjoittamistyylin, kuvan ja videon jakamisen vaivatta ja vaikkapa vierasbloggaajien käytön.

Itse asiassa tässä käy itsekin miettimään, kannattaako enää vaivautua taittamaan ja painamaan lehteä erikseen. Vastaus on: "Kyllä kannattaa". Tengu-lehti sellaisenaan tulee myös säilymään (ja toivottavasti ilmestymään jälleen aikataulussa). Sitä jaetaan jäsenien lisäksi kirjastoihin ja muille kiinnostuneille tahoille ja se vastaa hieman erilaiseen tarpeeseen kuin tämä blogi.

Vierasbloggaajia on jo suunnitteilla. Tengun ulkomaankirjeenvaihtaja suuntaa Japaniin vaihtovuodelle ensi toukokuussa ja on luvannut kertoa reaaliajassa elämästään siellä. Palaamme tähän asiaan tuonnempana.

Tätä blogia päivitetään niin usein kuin kerrottavaa löytyy ja silloin kun toimitus jaksaa ja muilta töiltään ehtii. Palautetta otetaan myös vastaan joko kommenttiboksin kautta tai spostilla osoitteeseen

tengu.lehti (at) gmail.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti