maanantai 11. huhtikuuta 2011

Terveisiä Japanista

Täällä sitä ollaan, Katsuurassa. En tiedä mitä kirjoittaisin. Vapaa iltapäivä on sujunut nettisurffailussa, vaikka olisi pitänyt kirjoittaa. En ole ikinä ennen kirjoittanut blogiin, joten tuntuu hankalalta. Yritetään.

Osallistuin viime kesänä muun suomalaisosaston mukana Yamagatan leirille. Se kolmetoistapäiväinen retki Japaniin oli sen verran mukava kokemus, että päätin lähteä Japaniin vielä joskus uudestaan. Syksyllä Kendoliiton kautta tuli tieto mahdollisuudesta hakea International Budo Universityyn opiskelemaan. Vaikutti mielenkiintoiselta, mutta asiaa piti pohtia melkein pari kuukautta. Tulin kuitenkin tulokseen, että vuosi japanilaisessa yliopistossa olisi sellainen kokemus, jota ei kannata ohittaa tai katuisin sitä myöhemmin. Kiireisen hätäinen hakuprosessi sai onnellisen lopputuloksen tammikuussa, jolloin sain kuulla olevani hyväksytty kouluun. Joten ilman sen pidempiä löpinöitä - täällä sitä ollaan bekkaseinä Budaissa. Tarkoituksena on viettää vuosi opiskellen kendoa ja japanilaisia juttuja. Ja japania kun oppisi puhumaan...

Puolisentoista viikkoa on nyt koulussa asuttu muiden ulkomaalaisten kanssa. Tällä hetkellä budo-ohjelman opiskelijoita on reilu kymmenen, kaikki ei taida olla vielä saapunut. Siihen lisäksi vielä jokunen yliopistovaihtari Koreasta ja Kiinasta. Noin puolet harrastaa kendoa, loppupuolisko judoa. Opiskelijoita sekä pohjois- ja etelä-Amerikasta, eri Euroopan maista ja Kiinasta. Englannilla pärjää, mutta espanjaksi olisi hyvä osata tilata muutakin kuin olutta, koska melkein puolet puhuu keskenään espanjaa vaikka ovatkin eri maista kotoisin. Asuminen tapahtuu kahden hengen soluissa, joissa ei kuitenkaan ole omia huoneita. Venäläinen kämppikseni on vielä jossain lomalla, eikä ole saapunut. Olenpahan saanut asua rauhassa.

Katsuurassa on ollut rauhallista, vaikka pohjoisemmassa eletään vielä haastavia aikoja. Kaupunki on kunnossa, eikä maanjäristys- tai tsunamituhoja ole tapahtunut. Viime viikon lopulla ollut jälkijäristys tuntui, se olikin ensikertalaiselle mielenkiintoinen kokemus, jos niin voi sanoa. Tätäkin kirjoittaessa järisi pohjoisemmassa, mutta sitä havainnut kuin televisiosta.

Japanin viimeaikaisten tapahtumien takia opiskelujen alkua on hieman uudelleenjärjestelty. Avajaisjuhlia ei ole pidetty, opinnot alkaa täysipäiväisesti toukokuun alussa. Siihen asti on sekalaista täyteohjelmaa. Tähän asti päivisin on ollut lähinnä erilaisten japaninkielisten lappujen täyttelyä ja allekirjoittamista. Kaikista lapuista ei ole ollut tarkkaa tietoa, joten aina en ole ollut ihan varma mitä olen allekirjoittanut...

Kendoharjoituksia ei ole ollut vielä kovinkaan montaa. Niistä lisää myöhemmin.

Täältä tähän, terveisiä tutuille.

Tengun ulkomaankirjeenvaihtaja Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti