tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kendosalin kuulumisia

Kohta kuukausi asuttu Katsuurassa. Oppitunnit alkavat hiljalleen, vaikka vieläkään ei opiskelu ole täysipäiväistä. Vielä enimmäkseen japanintunteja. Toukokuun alussa alkaa kendo-oppitunnit. Siellä sitten opettajien tukena ohjataan yliopiston kendoalokkaita. Kendon harjoittelu kuitenkin on menossa jo hyvää vauhtia.

Koulun kendoseura harjoittelee aktiivisesti. Arkisin on tunnin harjoitukset aamuseitsemältä, ja parituntiset iltaharjoitukset. Lauantaisin on parin tunnin harjoitukset aamupäivällä. Sunnuntaina laiskotellaan, eikä harjoituksia ole. Viikossa tulee siis aika monta harjoitustuntia, pelkästään jikeikoa on viikossa melkein yhden työpäivän verran. Suomessa harjoittelin kendoa vain neljä tuntia viikossa, joten kasvanut harjoittelumäärä on aluksi ottanut hieman koville. Jalkojen lihakset ovat muistutelleet itsestään melkein koko tämän ajan. Tuntuu siltä, että vihdoin alkaa helpottaa. Voi siis harjoitella reippaammin jatkossa.

Harjoitukset ovat olleet yksinkertaisia. Aamuisin vähän subureita, jalkatyötä ja peruslyöntejä. Iltaharjoitukset menevät myös samalla kaavalla: lyhyt lämmittely ja suburit. Sitten 10-15 minuttia kirikaeshia, jonka jälkeen reilu tunnin jikeiko. Loppulämpimiksi vielä kakarikeikoa. Harjoituksissa käy iltaisin useita kymmeniä ihmisiä, alle sata. Naiset, noin 30 ihmistä, harjoittelevat eri salissa. Sali käy isosta koosta huolimatta ajoittain ahtaaksi. Jikeikon aikana ihmiset jotenkin ajautuvat salin toiseen päätyyn, jossa sitten reilun shiaijo'n alueella saattaa olla viitisentoista paria taistelemassa. Ahdasta, sanoisin.

Muuten on mennyt mukavasti. Kelit on mukavan lämpimiä, mutta niin ne taitaa olla Suomessakin. Sitä olen lähiaikoina ihmetellyt, että kuinka täällä voi olla niin paljon polkupyöriä, kun pyöräkauppoja ei löydy mistään. Vaikea ostaa pyörää kun en löydä niiden myyjiä...


-Niki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti