torstai 10. syyskuuta 2015

Jodomaajoukkue esittäytyy, henkilökuvassa Paulus Artimo

Jodon EM-kisat järjestetään Falkenbergissa Ruotsissa 19.-20.9.2015. Ennen kisoja esittelemme Tengu-blogissa Suomen maajoukkueen jäsenet! Ensimmäisenä esittäytyy Paulus Artimo!

Jos jodo ei ole sinulle entuudestaan tuttu, niin aloita lajin tutustuminen lukemalla lajikuvaus Kendoliiton kotisivuilta!

Milloin aloitit jodon: Aloitin jodon epäsäännöllisen harjoittelemisen loppuvuodesta 2006. Säännöllinen harjoittelu alkoi vuoden 2011 SM-kisojen jälkeen.

Eka vuosi jodon maajoukkueringissä: Asko Pitkänen pyysi minua maajoukkueeseen vuoden 2011 SM-kisojen jälkeen. Ensimmäisen kerran edustin Suomea EM-kisoissa samana vuonna.


Koko nimi: Paulus Mikael Artimo

Syntymäaika: Loppuvuodesta 1988

Syntymäpaikka: Lahti

Asuinpaikka: Helsinki

Pituus ja paino: 173 cm ja 69 kg

Suosikki-varusteet: Urufun valmistama harjoittelutakki.

Kisamenestys:
SM 2009: Fighting Spirit, mudan
SM 2010: Hopeaa, mudan
SM 2011: Kultaa, mudan
EM 2011: Hopeaa, mudan
SM 2014: Hopeaa, yudansha
EM 2014: Kultaa, nidan
SM 2015: Pronssia, yudansha

Suosikki-tekniikka:
Uchidachin miekan lennättävä hikiotoshi uchi.

Suosikkileiri/-kisat:
Momiyama-sensein Pori Jazz-leirit.

Miksi aloitit jodon:
Aloitin jodon harjoittelun opettajani José Martinez-Abarcan ehdotuksesta. Hänen mukaansa päälajini iaido antaa liian yksipuolisen kuvan budosta ja tätä kuvaa tulee laajentaa harjoittelemalla paritekniikoita. Jodo sopii tähän filosofiaan hyvin ja niinä aikoina kun aloitin harrastamaan iaidoa ja jodoa kotimaisilla leireillä harjoiteltiin molempia lajeja.

Parasta jodossa:
Parhaat hetket olen kokenut harjoitellessani ystävieni kanssa silloin kun molemmat meistä antavat kaikkensa tekniikkoihin ja harjoitteluun. Tällaisina hetkinä tuntee harjoittelukumppanin läsnäolon ja keskittyy vain käsillä olevaan tilanteeseen.

Esikuvasi, kenestä otat mallia:
Jodon osalta esikuvani on Ruotsissa asuva Momiyama-sensei. Hän on välitön ja taitava opettaja, joka vaatii paljon ja osaa repiä oppilaistaan kaiken irti.

Mitä haluaisit sanoa juuri jodon aloittaneelle:
Jodoa antaa sitä enemmän mitä enemmän harjoittelee. Vielä enemmän siitä saa irti, kun pyytää vanhempia harrastajia jakamaan salaisuuksiaan virvokkeiden äärellä treenien jälkeen.

Viimeiset sanat:
Miekalla osaa leikata lapsikin. Kokeilkaapa keppiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti