torstai 24. marraskuuta 2011

Kylmiä kuulumisia

Edellisestä kirjoituksesta taas kulunut pitkä aika, anteeksi.

Ilmat ovat viilenneet, enää ei ole päivisin 20 astetta. Päivälämpötilat ovat 10-15 asteen tuntumassa, illalla lämpötila laskee jo kylmäksi. Alkuviikolla eräänä yönä lämpömittari laskeutui syksyn toistaiseksi kylmimpiin lukemiin, 4,9 asteeseen. Eihän se Suomen näkökulmasta ole kovinkaan kylmä, mutta kun ottaa huomioon japanilaisten talojen lämmöneristyksen... Ikkunat ja ovet vetää, eikä meidän asuntolan yhteisissä tiloissa ole vielä lämmitystä. Joulukuussa ilmeisesti saadaan vähän lämpöä taloon. Onneksi omissa huoneissa on lämmitys, joten ei sentään ihan jääkalikkana tarvitse olla.
Muuten syksy on jatkunut kauniina, puut ovat vaihtaneet väriä ja säät ovat olleet enimmäkseen aurinkoisia.


Maanantaina jälleen kävimme vierailulla ala-asteella, emme tosin käyneetkään samalla koululla kuin aiemmin. Lapset olivat jälleen innoissaan vieraista. Bekkaseit esittelivät tuttuun tapaan omat maansa. Lapset olivat järjestäneet meille ohjelmaa ja lyhyitä esityksiä: vitsailua, pianonsoittoa, hulatanssia, torvisoittoa ja laulua. Meille oli myös järjestetty erilaisia toimintapisteitä, joissa leikittiin lasten kanssa. Minä sain oikein virallisen todistuksen: kolme onnistunutta hyppyä hyppynarulla. Kyllä kelpaa!

Muuten opiskelu on jatkunut normaalina, kuten ennenkin. Tällä viikolla keskiviikkona oli japanilainen pyhäpäivä, joka katkaisi arkisen aherruksen. Keskiviikkona ohjelmassa olikin vain laiskottelua. Tokiossa on tällä viikolla kuudennen danin kokeita, joten osa opettajista on mukana siellä valvomassa. Siksi loppuviikon kendo-oppitunnit on peruttu. Laiskanlaista opiskelua tällä viikolla.

Kuva sunnuntailta, jolloin aurinkoinen 22 asteen sää tarjosi hienon ilman kävelylenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti