tiistai 13. joulukuuta 2011

Hyvää joulukuuta!

Anteeksi taas pitkä tauko kirjoituksessa. Edellisen kirjoituksen jälkeen arki on jatkunut samanlaisena. Opiskelua ja arkista elämää, siitä ei paljoa blogijuttuja kirjoiteta.

Opiskelun suhteen ei ole kummoisia tapahtumia ollut, mutta vapaa-ajalla hieman. Itsenäisyyspäivä oli hieman poikkeuksellinen, kun täällä sitä ei oikein juhtlittu. Meni itsenäisyyden juhliminen opiskellessa. Viikonloppuihin tuli hieman ohjelmaa, kun saatiin kolmen bekkasein kesken osa-aikatöitä paikallisesta majatalosta. Siellä reippaina siivotaan ja tiskaillaan. Ihan kiva, onpahan puuhasteltavaa ja toivottavasti työstä myös maksetaan vähän taskurahaa. Menee sitten joulu ja vuodenvaihdekin töissä, vaan eipä taida meillä olla sen parempaakaan ohjelmaa täällä.

Niistä vapaa-ajan tapahtumista voi kai mainita käynti Tokion autonäyttelyssä, Tokyo Motor Show'ssa. Joka toinen vuosi järjestettävä iso näyttely oli aika mielenkiintoinen. Ja mielenkiintoinen se oli myös monen muun mielestä. Ajoittain piti vyöryä sellaisen ihmismassan keskellä, että melkein alkoi kiukuttaa, vaan minkäs teet. Joillakin näyttelyosastoilla oli niin kova tungos, ettei esiteltäviä autoja edes näkynyt. Mutta oli mielenkiintoinen kokemus.

Viime viikonloppuna tuli käytyä ruskaretkellä ihan tässä Katsuuran lähellä. Tämän Boson niemimaan keskellä on pieni taajama, joka on suosittu retkeilykohde syksyisin. Paikka on kuitenkin niin syrjässä, ettei sinne pääse valtion junilla, vaan pitää käyttää pientä yksityistä rautatieyhtiötä. Tämä pieni ja vähävarainen yhtiö on valinnut maskoteikseen Muumihahmot, joten junat ja asemat olivat täynnä meillekin tuttuja hahmoja.
Kesken matkan junan kuljettaja sanoi matkustajille, että pian Muumi kalastaa sillalla. Ja näin olikin, keskelle rautatiesiltaa oli sillan reunalle viety Muumipeikko istumaan onkivapa kädessä. Joki lienee kalaisa, sillä Muumipeikon ongessa roikkui kala. Kuljettaja hidasti ja lähes pysäytti junan, jotta matkustajat näkivät Muumin. Kyseinen junayhtiö oli kotikutoisuudessaan äärimmäisen sympaattinen.

Ruskaluonto oli kaunis. Puut olivat vielä värikkäitä, oli punaista ja keltaista, vielä vihreääkin. Metsän keskellä virtasi pieni joki, jonka yhteydessä oli pieni vesiputous. Joen reunustaa kulki polku, jota pitkin ihmiset kävelivät muutaman kilometrin pituisen lenkin. Paikalla olikin paljon ihmisiä, autojen rekisterikilpien perusteella osa oli tullut kaukaakin.

Lisää ruskakuvia Flickerissä.

1 kommentti:

  1. Voi mitkä upeat värit maisemissa onkaan. Ja Muumit, oli kotoisa reissu?
    Hyvää joulukuuta ja Joulun aikaa sinne maailman ääriin myöskin.

    VastaaPoista