torstai 26. tammikuuta 2012

Luminen Katsuura

Se taisi olla joulupäivän ilta, kun Katsuurassa lyhyen aikaa satoi räntää. Maa oli lähes valkea. Pari päivää sitten saatiin kunnolla luminen maa, kun maanantai-iltana alkanut räntäsade muuttui lumisateeksi. Yöllä lunta satoi muutaman tunnin ajan, joten aamulla lunta oli maassa pari senttiä.

Lumi sai ihmiset innostumaan talvesta. Aamuharjoitusten jälkeen bekkasei-tytöt kyhäsivät asuntolan pihalle lumiukon. Myöhemmin koulun pihalla näkyi monia lumiukkoja, joten myös paikalliset opiskelijat olivat puuhastelleet lumileikkien kanssa. Päivällä lämpötila nousi aamun pakkasasteista, joten lumi alkoi sulaa jo puolen päivän maissa. Seuraavana päivänä lumi oli jo sulanut, mutta koulun pihalla oli vielä lumiukkojen jäännöksiä. Katsuuran talven ihmemaa kesti vain lyhyen aikaa.

Lumisadeaamuna oli myös pakkasta, joten tiet olivat jäisiä. Mieleni teki käydä katsomassa keskustassa liikennettä, mutta se jäi sitten tekemättä. Täällä kun ei ole talvirengaspakkoa, joten vain osa autoilijoista käyttää kitkarenkaita. Loput sitten ajaa kesärenkailla. Vielä kun ottaa huomioon japanilaisten varsin vapaan suhtautumisen nopeusrajoituksiin, saatoi liikenteessä olla mielenkiintoisia tilanteita. Uutiset kertoivat Tokiossa tapahtuneen jonkun verran tapaturmia.

Osa meidän ulkomaisista opiskelijoista näki lumen ensimmäistä kertaa. Kaliforniasta tullut mies ei näyttänyt silminnähden hämmästelevältä, vaikka ei ole ennen lunta nähnyt. Taiwanilainen tyttö oli sen sijaan aivan ihmeissään. Minun nykyisin entinen korealainen kämppis ei ollut lumesta ja pakkasesta moksiskaan. Käveli ulkona sortseissa ja sandaaleissa paljain jaloin, kuten ennenkin. Korealaiset sanovat olevansa tottuneita kylmyyteen, mutta itse kutsuisin moista pukeutumista typeryydeksi. Sitten ne vielä ihmettelevät kun minä en pidä kylmyydestä, vaikka olen suomalainen...

Niin, minun kämppis vaihtui. Minä olin sopeutunut vallitsevaan tilanteeseen, mutta naapurin kiinalainen valitti omasta kämppiksestään. Niinpä toimisto vaihdoi kiinalaisen ja minun korealaisen kämppiksen huoneita päittäin. Taisin vetää pidemmän korren vaihdossa, sillä uusi kämppis on huomattavasti siistimpi ja hiljaisempi, vaikkakin omaa kiinalaisia käytöstapoja. Nyt sitten korealaiset asuvat keskenään naapurissa, mikä on suoraan sanoen loistojuttu. Enää ei minun huoneessa pidetä korealaisten päivähoitoa tai iltaisia meluisia kokoontumisia. Hieno homma.

Aamuinen maisema omasta ikkunasta.

Suuri rakennus oikealla on yliopiston dojo.

1 kommentti:

  1. No nyt tuli pipollekin käyttöä:) Nuo valokuvat on aivan huikaisevia. Kesätaivas, lunta maassa. Olit sitten lähes asiantuntija lumiukkojen rakentamisessa?

    VastaaPoista