sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Henkilökuvassa Helene Vanninen

Kendon MM-kisat lähestyvät, joten julkaisemme Tengu-blogissa lähiviikkojen aikana henkilökuvat Suomen maajoukkueringin jäsenistä. Ensimmäisenä vuorossa on Helene Vanninen!


Tehtävä maajoukkueringissä: Suomen naisten kendomaajoukkueen varakapteeni (4.paikka)

Milloin aloitit kendon: Keväällä 2004

Eka vuosi maajoukkueringissä: 2006, ensimmäinen esiintyminen Lissabonin EM-kisoissa 2007.

Koko nimi: Helene Elisa Vanninen

Syntymäaika: 7.4.1989

Syntymäpaikka: Kuopio

Koti tällä hetkellä: Kuopio

Pituus ja paino: 164 cm ja heavy weight ;)

Suosikki-shinai: 38" dobari, ihannepaino 450 g

Suosikki-bogu: Oma bogu, jossa spesiaalina menissä men-ganen ylhäältä ensimmäinen rako levennetty, jotta yläkiinnitys olisi vaivattomampi solmia.

Kisamenestys: EM-kisoissa paras tulos 2008 naisten joukkuepronssi. Naisten suomenmestaruudet vuosina 2012, 2013 ja 2014. Dan-Cupin naisten sarjan voitot vuosina 2013 ja 2014. Stockholm Kendo Openin naisten sarjasta hopeaa vuonna 2013. Lisäksi useita pronssisijoituksia naisten sarjoista ja yleisistä sarjoista Suomessa, sekä SKO:ssa ja 5. maan turnauksessa.


Suosikki-waza: Suriage-men, gyaku do :)

Suosikkileiri/-kisat: Arvokisoissa on aina kova taso ja paineet, minkä vuoksi ne on pakko rankata ykkösiksi. Oman maan edustaminen on kunniatehtävä, josta saa aina oman puhtinsa tekemiseen.

Leiri-/kisapäiviä vuodessa: Paljon.

Muut harrastukset: Brasilialainen Jiu-Jutsu.

Miksi aloitit kendon: Kendoon oli helppo tulla mukaan, laji oli vauhdikas mutta silti turvallinen.

Parasta kendossa: Vauhti, kamppaileminen ja se, että voi harjoitella kenen kanssa tahansa ikään, kokoon, sukupuoleen tai muuhun tekijään katsomatta.

Esikuvasi, kenestä otat mallia: Ensimmäinen kapteenini, Heini Korhonen os. Inkinen (kendo 5.dan), on aina ollut minulle esikuva. Vaikka Heinin määrätietoisuus olikin aluksi hieman pelottavaa, olen aina saanut häneltä kannustusta ja neuvoa kendo- ja muussakin elämässä. Heinistä oli helppo ottaa mallia, kun ruumiinrakennekin on aika samanlainen.

Mitä haluaisit sanoa juuri kendon aloittaneelle: Hieno valinta! Kendo on huippu laji, joka antaa paljon, mutta mitä enemmän sitä tekee, sitä vaikeammaksi se tulee! Älä anna sen lannistaa, sillä ne harvenevat ahaa -hetket ovatkin sitten kaiken vaivan arvoisia. Kannattaa ehdottomasti rohkaistua kokeilemaan kilpailemista, siinä taidot joutuvat aivan erilaiselle koetukselle (kiksitkin ovat paremmat ;))

HUOM. Kendon MM-kisoja voi seurata livenä netistä, lisätietoja Suomen Kendoliiton Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/FinnishKendoAssociation

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti