perjantai 22. toukokuuta 2015

Meisselit ovat valmiina!

Tengu-blogi haastatteli Suomen miesten kendomaajoukkueen kapteenia Otto Seppästä. Millä mielellä miesten maajoukkue on MM-kisoihin lähdössä?
"Erittäin hyvällä mielellä! Miesten joukkue (#Meisselit) harjoittelee tällä hetkellä melko tiiviisti Helsingissä. Alkuvuoden rinkileireillä tehtiin töitä kovalla tahdilla, mutta tästä huolimatta tai tämän johdosta harjoittelussa oli hauska ja joukkuehenkeä nostattava meininki. Joukkue on hyvin hitsautunut yhteen näissä harjoitusviikonlopuissa sekä viikoittaisissa rinkitreeneissä. Puolan kuuden maan turnaus oli myös hyvää harjoitusta joukkueotteluun, vaikka tulokset olivatkin tänä vuonna vaatimattomia. Turnauksesta jäi kuitenkin käteen selkeät kehityskohteet joukkueen otteluihin sekä motivaatiota parantaa suoritusta MM-kisakentillä."

Olet miesten kendomaajoukkueen kapteenina nyt ensimmäistä kautta. Miten suhtaudut pestiin?
"Kapteenin asemasta johtuen vastuu toiminnasta on lisääntynyt hieman, mutta tein jo viime kaudella paljon töitä ringin eteen ja vedin maajoukkueen harjoituksia, joten ihan kylmiltäni en aloittanut. Suurin muutos on, että henkilökohtaisen harjoittelun lisäksi huomaan kiinnittäväni paljon huomiota muiden joukkueen jäsenten suorituksiin ja jaksamiseen. Olen ollut maajoukkueessa Helsingin EM-kisakaudelta 2007-2008 lähtien ja päässyt seuraamaan kahden edellisen kapteenin toimia. Heidän toimintatavoistaan olen pyrkinyt ottamaan kaiken irti ja lisännyt mukaan itselleni luonnollisen toiminnan. Konkreettisesti olen pyrkinyt johtamaan joukkuetta hyvällä esimerkillä harjoituksissa ja shiaissa."

Miesten joukkueessa on tosiaan sekä vanhojen kisakonkareiden kokemusta että nuorempien intoa. Miten luonnehtisit joukkueen jäsenten erityisvahvuuksia?
"Kokeneemmasta kaartista mukana ovat Akseli Korhonen ja Joakim Bremer, joiden otteita olen seurannut vuosien ajan kisoissa ja harjoituksissa. Kokemuksensa ansiosta heiltä voin odottaa varmoja suorituksia kisapäivinä. Akseli on ollut maajoukkueen jäsen minuakin pidempään ja todellinen luotto-ottelija. Toivon hänen saavan paljon irti harjoittelustaan Koreassa ja tuomaan kaiken oppimansa joukkueen valmistautumiseen Japaniin. Joakim on tukena kotimaan harjoituksissa ja ainoa jodan-ottelija tämän vuoden joukkueessa. Harjoitusten kannalta tämä on todella välttämätöntä, ettei tarvitse mennä Nippon Budokanille harjoittelemaan ipponin tekemistä jodan-no-kamaehin. Pelkkänä maalina Joakim ei tosin tyydy olemaan, vaan tarvittaessa lyö takaisinkin.

Viime kevään EM-kisojen parhaan suorituksen teki ehdottomasti Alexey Ganzhinov taistelemalla yksilökilpailuissa kahdeksan parhaan joukkoon. Mitaliottelukaan ei ollut kaukana, joten häneltä odotan samanlaisen kisaliekin syttymistä tänäkin keväänä ja harjoituksissa on ollut lupaavia merkkejä. Joonas Nissiselle pieni tauko maajoukkuehommista on tainnut olla eduksi: mies on palannut täynnä intoa ja harjoittelee kovaa muun joukkueen kanssa. Treeneissä ja otteluissa Joonaksen asenne on periksiantamaton, jonka olen itsekin "joutunut" kokemaan useamman kerran. Joukkueen uusin jäsen Heikka Valja on vasta kaksinkertainen yksilöiden Suomen mestari, joten ehkä oli aikakin saada hänet mukaan arvokisoihin. Viime vuonna hän oli joukkueessa voittamassa viiden maan turnausta, joten toivon näiden kisojen hyvien otteluiden jatkuvan tänäkin keväänä. Puolan kuuden maan turnauksessa Akselia tuurasi Alex Vidqvist, joka on ollut edustamassa maajoukkuetta aiemminkin. Alexin otteluissa näkyy taistelutahto ja hän pystyy todella haastamaan kokeneempiakin vastustajia."

Miten MM-kisoihin valmistautumisen loppuvaihe nyt helmi-toukokuussa on sujunut?
"Kevääseen on kuulunut useita harjoituksia, otteluita sekä leirejä. Maaliskuussa flunssakausi haittasi joukkueen toimintaa melko voimakkaasti, mutta tämän jälkeen treenirytmi on normalisoitunut ja muilta loukkaantumisilta on säästytty. Viimeisessä rinkitapaamisessa oli todella innostunut meininki ja joukkueen kisakunto alkaa olla hiottu. Ennen kisoja joukkue harjoittelee kolme päivää Tsukuban yliopistossa, jolloin pyritään hyvän ja rennon kisatunnelman rakentamiseen. Henkilökohtaisesti olen odottanut näitä kisoja jo pari vuotta ja nyt kisojen ollessa näin lähellä tunnelmat ovat hieman epätodelliset. Kaikki japanilaisetkaan eivät pääse koskaan ottelemaan Nippon Budokanin kentillä, joten kyseessä on ehdottomasti ainutlaatuinen kokemus. Vaikea kuvitella mitään hetkeä maajoukkueuralla, joka voisi jäädä paremmin muistoihin."

HUOM. Kendon MM-kisoja voi seurata livenä netistä, lisätietoja Suomen Kendoliiton Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/FinnishKendoAssociation

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti