sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kendomaajoukkue esittäytyy, henkilökuvassa Otto Seppänen

Suomen kendomaajoukkue kokoontuu paraillaan Japanin Tsukubaan aloittaakseen viimeistelyleirin ennen ensi viikonlopun MM-kisoja. Sillä välin maajoukkueen jäsenten esittelyt jatkuvat Tengu-blogissa Otto Seppäsen henkilökuvalla!


Tehtävä maajoukkueringissä: Miesten kendomaajoukkueen kapteeni

Milloin aloitit kendon: 2002

Eka vuosi maajoukkueringissä: Kausi 2007-2008


Koko nimi: Otto Sakari Seppänen

Syntymäaika: 10.2.1987

Syntymäpaikka: Kouvola

Koti tällä hetkellä: Helsinki

Pituus ja paino: 171 cm, 70 kg


Suosikki-shinai: Vaihtelee. Aiemmin dobarityyliset kahvapuolelle painotetut tuntuivat parhailta, nykyään tykkään vaihdella näiden ja kärkipainoisempien välillä.

Suosikki-bogu: Edesmenneestä Miyako Kendogusta haalittu Hero-setti. Kuten nykyiset bogut on tämäkin aika kevyt. Arkitreeneissä tykkään käyttää aiemmilta opettajilta saatuja käsintehtyjä koteja, jotka olen itse parsinut useampaan otteeseen. Koten kämmenen vaihto kannattaa opetella.

Kisamenestys: Joukkuemestaruuksia sekä jotain himmeämpiä mitaleja yksilökisoista. Pari Fighting Spirit –palkintoa EM-kisoista. Ylivoimainen voitto 2012 kevätjuhlien Rapukotekilpailussa.


Suosikki-waza: Men-kaeshi-do

Suosikkileiri/-kisat: Italian MM-kisat 2012


Leiri-/kisapäiviä vuodessa: 30-40

Musiikkimaku: Rajattu tiukasti Bloodbathin ja Robinin välille.

Muut harrastukset: Pyöräilyhommat


Miksi aloitit kendon: Teini-ikäiseen vetosi kendokamojen ylivertainen näyttävyys. Alussa lajia piti sietää, että sai varusteet päälle.

Parasta kendossa: Jatkuva itsensä haastaminen sekä mahdollisuus harrastaa vanhemmallekin iällä.


Mitä haluaisit sanoa juuri kendon aloittaneelle: Kendo voi tuntua aluksi haastavalta ja onnistumisen tunteet otteluissa voivat olla harvassa, mutta harjoittelulla pystyy oppimaan kendon lyönnit, vastatekniikat, etäisyydet sekä ajoitukset. Jos osaa käyttää näistä edes murto-osaa, voi kontrolloida vastustajaa erilaisissa tilanteissa ja ne onnistumisen tunteet ovat väistämättömiä. Tätä ei oikein voi oppia muuten kuin lyömällä ja lyödyksi tulemalla.

Viimeiset sanat: Nähdään kesän leireillä!

HUOM. Kendon MM-kisoja voi seurata livenä netistä, lisätietoja Suomen Kendoliiton Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/FinnishKendoAssociation

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti