perjantai 10. kesäkuuta 2011

Ensivaikutelmista

Syksyllä hakiessani International Budo Universityyn en oikeastaan ehtinyt perehtyä kouluun tai tutkia sitä sen tarkemmin. Vasta tammikuussa, kun sain tietää tulleeni valituksi, etsin kokemuksia netistä. Lueskelin ulkomaista keskustelupalstaa, jossa entiset Budain bekkaseit olivat kirjoittaneet kokemuksiaan. Muutaman viestiketjun luettuani, olin onnellinen että en ollut lukenut juttuja ennen kouluun pyrkimistäni. Monien kirjoittamat jutut eivät olleet ylistäviä, ja osalla oli huonoja kokemuksia vuodesta Japanissa. Silloin niitä lukiessani ajattelin, että mikäli tämän olisin tiennyt aikaisemmin, en kai olisi edes hakenut Budaihin opiskelemaan.

Mutta. Nyt voin todeta tyytyväisenä, että onneksi en antanut nettijuttujen pelottaa. Mikään netistä lukemani ei enää pidä paikkaansa. Netistä lukemieni keskustelujen takia olin hieman varautunut tänne saapuessani. Vaan enpä ole huonoja kokemuksia vielä löytänyt. Opiskelu Budaissa on leppoisaa ja ihmiset oikein mukavia. Suosittelen lämpimästi hakemaan opiskelijaksi Budaihin.

Suomessa ollessani tilasin netistä kirjan, joka on hollantilaisen kendokan päiväkirja vuodestaan Budaissa. Hauskaa iltalukemista, jota pitää lukea varovasti, ettei ahmi koko kirjaa kerralla. Kirjoittaja opiskeli Budaissa samaan aikaan suomalaisen Mian kanssa, joten kirjasta löytyy myös suomalaisväriä. Kirjan voi tilata netistä.

Täällä kansainvälinen toimisto jo väsää uutta esitettä tuleville opiskelijoille. Toivottavasti siitä myös saadaan lähetettyä kopioita suomalaisille bekkasei-halukkaille.
Muuten elämä Katsuurassa on arkista: opiskelua ja kendoa. Vaikka on sadekausi, on viimeisen viikon aikana kelit olleet tosi mukavia. Ei ole satanut kuin hieman parina päivänä, muuten on ollut aurinkoista ja lämmintä. Kävin viikonloppuna Tokiossa, ja siellä oli jopa kuuma. Samalla tuli koettua yö kapselihotellissa, se oli jopa tilavampi kuin olin kuvitellut! Tokiossa on mukavasti nähtävää, siellä onkin tullut käytyä useana viikonloppuna. Ja huomenna taas uudestaan. Isossa kaupungissa on niin paljon nähtävää, ettei tiedä mihin menisi. Onneksi olen saanut mukaani natiivioppaan, joten näen Tokiossa todennäköisesti muutakin kuin turistien suosimat rautatieasemat ja mcdonaldsit.

Olen yrittänyt myös ottaa valokuvia täällä, vaikka valitettavan laiskanlaisesti on tullut kannettua kameraa mukana. Kuitenkin muutamia kuvia löytyy netistä, niitä voi katsella täällä Flickr-sivustolla.
Sekä pieniä Twitter-juttuja olen kirjoitellut: twitter.com/youkaine

Maisemat on hienoja, mutta sateella näkymä omasta huoneesta on aika suttuinen.

Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti