torstai 25. elokuuta 2011

Lomajuttuja, osa kaksi

Nähtävästi blogikirjoitusten vaikein osa on keksiä otsikko.
Taas on vierähtänyt pitkä tovi edellisestä kirjoituksesta. Koulukuulumisia ei ole tänä aikana merkittävästi tapahtunut, mutta vapaa-ajan juttuja hieman. Kesälomaa olen vietellyt laiskanlaisesti. Viikonloppuisin kesätöitä uima-altaan reunalla lapsia vahtien. Arkipäivisin joutenoloa.

Viime viikolla kotikyläni kaverit saapuivat Tokioon viikoksi. Viikko menikin todella nopeasti Tokion ja lähialueiden paikkoja kierrellessä: Tokion perinteiset turistinähtävyydet, päivän retki Tokion liepeillä sijaitsevalle Takao-vuorelle ja yksi päivä Yokohamassa. Koko viikon oli lämmintä, päivisin noin 33-35 astetta, joten ei onneksi tarvinut palella. Viikko meni kuin siivillä, mutta olipahan mukavaa. Ja kiva oli puhua suomea monta päivää putkeen ja kuulla kavereiden kuulumisia. Ja sen huomasin, että ei välttämättä kannata viimeisenä iltana mennä laulamaan karaokea, jos aamulla on aikainen herätys lennolle...

Kuvia lomaviikosta voi vakoilla tutusta osoitteesta: flickr.com/youkaine

Kesälomaa taitaa olla parisen viikkoa jäljellä. Sitten alkaa syyslukukauden orientoiva osuus, eli meidän tapauksessa se taitaa tarkoittaa kevään tapaan paria japanintuntia päivässä. Syyskuun lopulla alkaa opiskelu jälleen normaalisti. Silloin myös kendoharjoitukset palanevat normaaliin aikatauluun. Tällä viikolla opiskelijat aloittivat harjoittelun, mutta harjoituksissa ei vielä kaikki käy, johtuen lomakaudesta. Kesätöitä on jäljellä enää kolme päivää, joten pitää ottaa lopputilistä jokunen tonni sivuun uusia shinaita varten.


Ai niin! Katsuurassa oli pari viikkoa sitten ilotulitus. Tulin töistä junalla ja Katsuuran asema oli kuin suurikin asema, kun koko täysi juna tyhjeni Katsuurassa. Paljon ihmisiä oli katsomassa ilotulitusta, mutta oli se kyllä näkemisen arvoinenkin. Ilotulitus kesti pienine taukoineen kokonaisuudessaan tunnin. Raketit olivat astetta näyttävämpiä kuin mitä Suomessa käytetään. Aluksi herätti pientä ihmetystä ja huolta, kun ihmiset ampuvat kesälläkin raketteja. Mutta ilotulitteiden käyttö lienee täällä vastuullisempaa kuin mitä se on Suomessa. Täällä raketit taitavat olla turvallisempia, koska ihmiset uskaltavat ampua niitä selvin päin?
Kuvia ilotulituksesta löytyy myös Flickeristä.

Terveisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti